I media

Glimmingegruppen har uppmärksammats i media ett flertal gånger. Nu senast i TV4 Halland. Här har vi samlat artiklar och reportage.

Helsingborgs dagblad – Rekordtidigt i jorden

Förra veckan satte Lars och Lennart Nilsson i Glimminge den första färskpotatisen. Följt av ytterligare några lantbrukare på Bjärehalvön senare under veckan. Men det är inga större mängder som sätts nu.

Läs hela reportaget här

ATL – Första potatisen i jorden

Lars och Lennart Nilsson i Glimminge satte den första potatisen i tisdags den 19 februari. Den milda vintern gör att vårbruket startar rekordtidigt. Alla går och väntar på vintern, men den tycks inte komma. Lars och Lennart Nilsson bestämde sig därför i tisdags för att börja att sätta potatis.

Läs hela reportaget här

Svenska Dagbladet – Bråda tider för potatispolare

På Bjärehalvöns böljande kullar är förhållandena perfekta för att odla färskpotatis. I Glimminge by samarbetar odlarna och träffas då och då för after plock.

Läs hela reportaget här

Expressen – Sillvinnaren

Det hela sker under överinseende av tv-kocken Fredrik Eriksson som inte lämnar något åt slumpen när det gäller mat. För honom är något så förhållandevis enkelt som färskpotatis en hel vetenskap och han köper sin potatis från Glimmingegruppen på Bjärehalvön.

Läs hela reportaget här